“ΔΡΑΣΕ για αυτούς!” Νέο app από τον Λαρισαίο Χρ.Αποστόλου για τους άστεγους

Η “ΔΡΑΣΕ για αυτούς” αποτελεί την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών, η οποία δίνει την δυνατότητα να προσφέρει κανείς βοήθεια σε άστεγους.

“Με μια μικρή δική σου πρωτοβουλία ο συνάνθρωπος που βρίσκεται υπό δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης απέναντι σου μπορεί να σωθεί και να χαμογελάσει ξανά“, αναφέρει ο λαρισαίος προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου.

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή επιτρέπει να συμπληρώσει κανείς μερικά στοιχεία και αυτόματα στέλνει ένα email στην αντίστοιχη αρχή, ώστε εκείνη με την σειρά της να αναλάβει την περίθαλψη και την κατάλληλη στήριξη της ευπαθούς αυτής κοινωνικής ομάδας. Στο Email συμπεριλαμβάνεται και η τοποθεσία(GPS) στην οποία δίνει στίγμα ο χρήστης καθορίζοντας την περιοχή που βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός, έτσι ώστε να σταλθεί στο αντίστοιχο κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης.

“Μέσω της εφαρμογής “ΔΡΑΣΕ για αυτούς” μπορείς άμεσα και ευκολά να ειδοποιήσεις για βοήθεια και έτσι να χαρίσεις ελπίδα στους ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται“.

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν σε αυτό το link: https://www.christosapostoloudev.eu/drasegiaautous

Πως λειτουργεί;

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Πιέστε το κουμπί + που βρίσκεται πάνω στον χάρτη, για να προσθέσετε τον άστεγο που πιστεύετε ότι χρειάζεται βοήθεια. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δημιουργείται ένα αυτόματο email με τα στοιχεία της τοποθεσίας σας και με τα σχόλια σας έτσι ώστε να σταλθεί στην αρμόδια αρχή βοήθειας αστέγων.

Αυτήν η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Αποστόλου Χρήστο. «Δυστυχώς υπάρχουν αναμεσά μας συνάνθρωποι που καταλήγουν στο δρόμο μα ελάχιστοι πια τους παρατηρούν. Παραμένουν αχανής στη ζωή, και τέλος χάνονται αβοήθητοι. Αυτοί είναι ο άστεγοι. Άνθρωποι πονεμένοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, στη ζέστη, με κλονισμένο πολλές φορές ψυχικό κόσμο με ελάχιστο κουράγιο, με «σπασμένη» υγεία και με φανερές ή κρυφές επιπλοκές. Ο άνθρωπος που κάποτε προσπέρασες χωρίς να δώσεις σημασία πλέον μπορεί να είναι νεκρός. Πλέον οι γωνίες των δρόμων μετατράπηκαν σε καταφύγια ανθρώπων.

Σύμφωνα με σχετική ερευνά της FEANTSA (της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αστεγίας και την προώθηση του δικαιώματος της στέγης), που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αστεγία εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη, με περισσότερους από 700.000 να αντιμετωπίζουν την έλλειψη στέγης κάθε βράδυ. Στην Αττική καταγράφονταν 17.720 άστεγοι στον δρόμο αλλά και άτομα στερούμενα κατοικίας, τα οποία διέμεναν σε καταλύματα για αστέγους (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2015).

Στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων η εικόνα των ανθρώπων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στις στοές είναι δυστυχώς οικεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με ερευνά από το υπουργείο εργασίας το καταγράφτηκαν 793 άστεγοι εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, άτομα, δηλαδή, που έμεναν στον δρόμο, σε δομές αλλά και σε υποστηριζόμενα διαμερίσματα.

Αντίστοιχα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο αριθμός των ανθρώπων σε αστεγία έφτανε τους 380, ενώ στον Δήμο Πειραιά τους 265. Οι άστεγοι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην έρευνα απάντησαν πως πριν βρεθούν στον δρόμο έμεναν σε δική τους κατοικία, σε σπίτι μελών της οικογένειάς τους αλλά και σε σπίτι που νοίκιαζαν. Η ζωή μπορεί να αποδειχθεί πολύ σκληρή για μερικούς, και οι καταστάσεις που αναγκάζονται να ζήσουν άνθρωποι, σαν εμένα και εσένα, μοιραίες. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ΖΩΗ! Πάρε την πρωτοβουλία και κάνε την διαφορά! Συνέβαλε στην υγειά και εξέλιξη του τόπου μας και των ανθρώπων της».

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν σε αυτό το link: https://www.christosapostoloudev.eu/drasegiaautous

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο νοσοκομείο η Πόπη Τσαπανίδου
Επόμενο άρθροΚαιρός: Παρατείνεται η θερμή εισβολή μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας