Στην καθημερινότητα που τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η ανάγκη για ένα γεύμα που συνδυάζει ταχύτητα, νοστιμιά και θρεπτική αξία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Ειδικά τις μέρες που ο χρόνος είναι περιορισμένος, ένα πιάτο που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος στην κουζίνα.
Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε μια απλή αλλά γευστική συνταγή για ζυμαρικά με πέστο και ντοματίνια — ένα πιάτο που αποδεικνύει πως η ευκολία δεν σημαίνει συμβιβασμό στη γεύση. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό, αυτό το γεύμα θα σας λύσει τα χέρια και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.
🍝 Ζυμαρικά με πέστο και ντοματίνια
Υλικά:
- 250 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πένες ή σπαγγέτι)
- 2-3 κουταλιές πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
- 10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις ελαφρά το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτεις τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά.
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα προσθέτεις στο τηγάνι.
- Ρίχνεις το πέστο και ανακατεύεις καλά.
- Σερβίρεις με τριμμένο τυρί και φρέσκο πιπέρι.
















































