1ο Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής

Η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων οργανώνει το πρώτο Επιστημονικό Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής (ΕΤΑΛΧΟ) που γίνεται τη χώρα μας, και το οποίο  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Το ολοήμερο Συνέδριο θα διεξαχθεί  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Λάρισας και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και γραμματεία διοργάνωσης την Alpha Marketing.

Στόχος του φροντιστηρίου, που απευθύνεται σε ειδικευόμενους και ειδικούς Γενικούς Χειρουργούς, είναι η αποσαφήνιση των στοιχείων που συνθέτουν το πλαίσιο ασφάλειας για την επέμβαση της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής, η συστηματική εφαρμογή του οποίου περιορίζει στο ελάχιστο τις βαριές επιπλοκές αυτής της χειρουργικής επέμβασης.

Οι ομιλητές και συντονιστές του προγράμματος προέρχονται από Πανεπιστημιακές Κλινικές καθώς και Κλινικές του ΕΣΥ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα τους είναι και ο υπεύθυνος του αντίστοιχου προγράμματος των ΗΠΑ καθηγητής D. Stefanidis.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου επισκεφθείτε τη σελίδα του εργαστηρίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΛήστεψαν 72χρονη στη Βελίκα: Την έδεσαν και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα
Επόμενο άρθροΘλίψη στις Σέρρες: Τελευταίο «αντίο» στον 11χρονο Βασίλη που σκοτώθηκε στην έκρηξη