ΑΕΛ: Γιόρτασε τα 60στά γενέθλιά της – Φωτογραφίες

Εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα της ΑΕΛ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πραγματοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΛ το βράδυ της Παρασκευής (17/5), την εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ομάδας, με τίτλο “60 χρόνια ΑΕΛ: παρελθόν, παρόν και μέλλον”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με τις ομάδες και τις επιτυχίες της ΑΕΛ, με κορυφαία στιγμή η έλευση των τριών τροπαίων, το κύπελλο του 1985 στα χέρια του Τάκη Παραφέστα, του Πρωταθλήματος Ελλάδας του 1988 στα χέρια του Γιάννη Γκαλίτσιου και του Κυπέλλου Ελλάδας του 2007 στα χέρια του Ζήση Ζιάγκα.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου.

Ακολούθησε χαιρετισμός και από τον πρόεδρο του μητρικού σωματείου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Λάμπρο Ιωακείμ, που έκανε αναφορά σε όλα τα τμήματα που διατηρεί η Αθλητική Ένωση Λάρισας και την διαδρομή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στους στόχους που βάζει η σημερινή ηγεσία για την ΑΕΛ.

“Φέτος η ομάδα θα αλλάξει και θα εξυγιανθεί πλήρως. Δέσμευση μου είναι η ομάδα φέτος να ανέβει κατηγορία και μέχρι 15 Ιουνίου θα έχει άδεια. Αν δεν στεφθεί με επιτυχία φέτος η προσπάθεια μας, η ιδιοκτησία θα μεταβεί στο Δήμο Λαρισαίων δωρεάν”.

Παράλληλα, κάλεσε τους Λαρισαίους να στηρίξουν την ομάδα με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας που η διάθεση τους θα ξεκινήσει άμεσα, συγχρόνως ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το ηλεκτρονικό μητρώο φίλων της ΑΕΛ.

Στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και στον Δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο η ΠΑΕ ΑΕΛ απένειμε τιμητικά μια φανέλα, ενώ βραβεύσεις έγιναν για τους δημιουργούς του ύμνου της ΑΕΛ.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, έγινε η παρουσίαση του σήματος της ΑΕΛ από την γέννηση της έως σήμερα.

Η βραδιά έκλεισε με τον ύμνο της ΑΕΛ και την παρουσίαση της Κ17 και Κ19 που είχαν μια εξαιρετική χρονιά και αποτελούν το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΛαρισαίοι που «έφυγαν» από τη ζωή
Επόμενο άρθροΜήνυμα Μητσοτάκη σε Σκόπια: Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών