Δημοσκόπηση Metron Analysis: Φθορά της κυβέρνησης χωρίς κέρδη για την αντιπολίτευση

Στο ψυχολογικό φράγμα πέριξ του 30% φαίνεται να περιορίζεται η δυναμική της κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Metron Analysis/Mega) διατηρώντας ωστόσο προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση ψήφου.

Ωστόσο όσο και αν η φθορά της κυβέρνησης δείχνει να παγιώνεται, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να εισπράττουν από τη «δεξαμενή» των κυβερνητικών απωλειών.

Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται πτώση της ΝΔ καθώς μέσα σε 6 μήνες το κυβερνών κόμμα έχει χάσει σχεδόν 4 μονάδες. Συγκεντρώνει 24,4% έναντι 28,2% τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στο 11,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 10,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη ώστε να περάσει στην δημοσκοπικά δεύτερη θέση. Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δίνουν επίσης μάχη για την τέταρτη θέση με 7,9% και 7,4% αντίστοιχα. Η Πλεύση Ελευθερίας φθάνει το 4,6% αρκετά ψηλότερα από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι Σπαρτιάτες δείχνουν να έχουν εξαϋλωθεί με 0,8%, η ΝΙΚΗ μετράται στο 2,4% η Φωνή Λογικής στο 2,5% με τη Νέα Αριστερά (2,3%) και το ΜεΡΑ25 (2,6%) να ακολουθούν.

Οσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ 30,4%, ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, ΠΑΣΟΚ 12,9%, ΚΚΕ 9,9% Σπαρτιάτες 1,1% , Ελληνική Λύση 9,2%, Νίκη 3%, Πλεύση 5,7%, και ακολουθούν με 3,2% το ΜΕΡΑ25 και με 2,8% η Νέα Αριστερά.

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών με 46%, με τις σχετικές γνώμες να έχουν ενισχυθεί από τον Μάιο κατά 6 μονάδες.


Δημοτικότητες

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 42% στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, στην τρίτη θέση η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 39% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 25%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται με 33% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 32% ο «κανένας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθροH απάντηση του τραγουδιστή για τη δέσμευση της περιουσίας του
Επόμενο άρθροΝτροπιαστικό βίντεο: Φειδίας και Κοψιάλης έδωσαν 50 ευρώ σε έφηβο για να μασήσει γόπα τσιγάρου- Το challenge που προκάλεσε αντιδράσεις