ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε νέο ηλεκτρονικό μήνυμα – απάτη

Nέο τρόπο από ότι φαίνεται βρήκαν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Αυτή φορά με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα στο οποίο δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, με εντυπώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του Διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές για δήθεν υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν αληθοφάνεια στη σχετική επιστολή, χρησιμοποιούν εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Αποστολέας της εν λόγω επιστολής φέρεται να είναι ηλεκτρονική διεύθυνση, που προσομοιάζει με αυτή του Κέντρου Επικοινωνιών του αρχηγείου (kepik.astynomia.gr30@gmail.com), επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει πως το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία – Ελληνική Αστυνομία» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΖώδια: Προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023