Έλον Μασκ – Twitter: Γιατί έκανε το λογότυπο «Χ» – Τα σχέδιά του για μία υπερ-εφαρμογή

(Photo by ALAIN JOCARD / AFP)

Από χθες, 24 Ιουλίου, στο πάνω αριστερό μέρος της πλατφόρμας που είναι μέχρι τώρα γνωστή ως twitter, εμφανίζεται ένα στυλιζαρισμένο «Χ», στη θέση του γαλάζιου πουλιού. Ταυτόχρονα, ο ιστότοπος x.com, ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και χρόνια, ανακατευθύνεται αυτόματα στον ιστότοπο που ονομαζόταν “Twitter”.

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το twitter τον Οκτώβριο του 2022. Από τότε υπήρξαν πολλά πρωτοσέλιδα για τις επιχειρηματικές αποφάσεις του, οι οποίες περιελάμβαναν μαζικές απολύσεις προσωπικού και παρόμοιες ενέργειες.

Πρόσφατα υπήρξε μία μεγάλη πτώση στα διαφημιστικά έσοδα του twitter. Από αυτή την άποψη ο Έλον Μασκ φαίνεται να έχει αποτύχει αλλά όπως φαίνεται, δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα το twitter αυτό καθαυτό.

Σύμφωνα με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, ο Μασκ μιλούσε εδώ και καιρό για «το X, την εφαρμογή για τα πάντα». Το πρότυπο θα ήταν το WeChat, μία εφαρμογή διαδεδομένη στην Ασία, η οποία εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων προσφέρει σε κάποιον τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με γιατρό, να κάνει αίτηση για ταξιδιωτική VISA ή να παραγγείλει και να πληρώσει για ταξί και ψώνια, μεταξύ άλλων.

Το τεχνολογικό περιοδικό The Verge εντόπισε κάποια χαρακτηριστικά που θα την αναβαθμίσουν ως εφαρμογή όπως είναι η λειτουργία με την ονομασία «Άρθρα» για την ανάρτηση μακροσκελών και λεπτομερών άρθρων. Αυτή η λειτουργία θα ανταγωνίζεται την πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων Substack.

Όσον αφορά την λειτουργία της εφαρμογής ως «υπηρεσία πληρωμών», το σχέδιο κινείται αργά καθώς η εταιρία έχει ζητήσει μέχρι στιγμής άδειες μεταφοράς χρημάτων μόνο σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η στρατηγική του Έλον Μασκ ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί εντελώς. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα εγκαινίασε την xAI, μία επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζεται την OpenAI και την Google. Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επωφεληθεί με δεδομένα από το twitter για να βοηθήσει την αυτόματη οδήγηση των αυτοκινήτων tesla.

Πηγή: ΕΡΤ