ΕΟΦ: Συμπλήρωμα για αδυνάτισμα έχει ουσίες που προκαλούν καρδιακά και αλλεργικές αντιδράσεις – ΠΡΟΣΟΧΗ!

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των πολιτών για κάποια συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ουσίες που «συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη».

Η ενημέρωση του ΕΟΦ αφορά το προϊόν με την ονομασία “MODER DIET GOLD”.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το MODER DIET GOLD

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “MODER DIET GOLD”. Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν “Μoder Diet Gold” περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δείτε φωτογραφίες του προϊόντος:

MODER-DIET-GOLD

Πηγή: iatropedia.gr

Προηγούμενο άρθρο«Ο Γουίνι και η παρέα του» περιοδεύουν στην Λάρισα – Παραστάσεις στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Επόμενο άρθροΤρόφιμα προσέφερε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο