Εθελοντικός καθαρισμός παράκτιας περιοχής του Ταμιευτήρα της Κάρλας – Τετάρτη 5 Ιουνίου

Εθελοντικός καθαρισμός παράκτιας περιοχής του Ταμιευτήρα της Κάρλας – Χώρος Θέασης Λίμνης Κάρλας (είσοδος Τάφρου 2Τ Ταμιευτήρα Κάρλας)

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, ώρες: 18:00 – 21:00

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του ΟΦΥΠΕΚΑ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό στην προστατευόμενη περιοχή σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Κέντρο Πρόληψης Υγείας Βελεστίνου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Οι εθελοντές θα καθαρίσουν παράκτιες περιοχές του Ταμιευτήρα της Κάρλας, οι οποίες επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα με φερτά υλικά και απορρίμματα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλία. Το ραντεβού δίνεται για την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 18:00 στο σημείο εισόδου της τάφρου 2Τ στον Ταμιευτήρα της Κάρλας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δράση ορνιθοπαρατήρησης στο Χώρο Θέασης της Λίμνης Κάρλας, που βρίσκεται στην είσοδο της Τάφρου 2Τ στον Ταμιευτήρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επικοινωνία: Γραφείο Καναλίων Μαγνησίας, τηλ.: 2428073856, e-mail: mdpp.thessaly@necca.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις σε όλη την Ελλάδα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 στο σύνδεσμο: https://worldenvironmentday2024.necca.gov.gr

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Προηγούμενο άρθροΖώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΘανάσης Μαμάκος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Η ανθρώπινη δραστηριότητα δίνει τις πιο καθοριστικές εξετάσεις για το μέλλον της»