Έτρεξαν και γνώρισαν τον ορεινό όγκο του κάτω Ολύμπου (Φώτο)

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό διεξήχθη στον ορεινό όγκο του Κάτω Ολύμπου, στον άγνωστο Όλυμπο, πάνω από το κάστρο του Πλαταμώνα, με επίκεντρο το γραφικό χωριό των Παλαιών Πόρων ή Πούρλια όπως ήταν παλιότερα γνωστό, ο ορεινός αγώνας 25 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική διαφορά +1300 μέτρων, αγώνας 11 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 600 μέτρων, καθώς και αγώνας 5χλμ με ανάβαση +180μ.

Στον μεγάλο αγώνα των 25χλμ, όπου οι αθλητές και αθλήτριες κινήθηκαν σε κυκλική διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό την Πούρλια, σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα σε δάση καστανιάς, οξιάς, πεύκου και ελάτου, πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Μπαλαμούτης και ακολούθησαν ο Αριστείδης Γκιζλής και στη συνέχεια ο Νίκος Κασιούρας.

Στον αγώνα των 11χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Απόστολος Κατσαβριάς, δεύτερος ο Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος και τρίτος Fatmir Allushi.

Στον αγώνα των 5χλμ όπου πήραν μέρος αρκετά παιδιά οι αθλητές και αθλήτριες κινήθηκαν σε εύκολα μονοπάτια και δασικό δρόμο με λίγη ανήφορα και κατηφόρα, στα όμορφα δάση πεύκου και καστανιάς γύρω από το χωριό των Παλιών Πόρων. Πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Γιαννάκης Πέτρου από την Αθήνα που πήρε μέρος για πρώτη φορά, δεύτερος ο Δημήτρης Κούρτης που πέρυσι είχε τερματίσει πρώτος.

Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και σε αυτό βοήθησαν οι διοργανωτές και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και εθελοντές που ήταν σε διάφορα σημεία των διαδρομών.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές Μάνος Ρίζος και Δημήτρης Μανώλας σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί το φυσικό περιβάλλον του Κάτω Ολύμπου και ο παραδοσιακός οικισμός των Παλαιών πόρων η Πούρλια.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Με επιτυχία η 6η Οικογιορτή στο Αισθητικό Άλσος
Επόμενο άρθροSurvivor: Ο πρώτος υποψήφιος της εβδομάδας – «Αποδέχομαι την υποψηφιότητά μου»