«Φτάσαμε»: O Ζερόμ Καλούτα στα χωριά της θεσσαλικής Γης

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στις 19:15, η εκπομπή «Φτάσαμε» ολοκληρώνει το ταξίδι της για φέτος με μια επίσκεψη στα μικρά χωριά της θεσσαλικής Γης.

Ο Ζερόμ Καλούτα εξερευνά την τέχνη της ζωής στη Θεσσαλία, μια περιοχή με πλούσια ιστορία και μακρά αγροτική παράδοση, απόλυτα συνδεδεμένη με τη Γη και τους θησαυρούς της.

Το ταξίδι ξεκινά από ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους, τον Ηλία Καρδίτσας, όπου ο Ζερόμ συναντά τον αγρότη μελισσοκόμο Αλέξανδρο Γκουσιάρη και την οικογένειά του (πρωταγωνιστές της ταινίας «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»), που κατάφεραν, μέσα από τα προϊόντα τους, να αποκτήσουν διεθνή φήμη.

Μια μοναδική εμπειρία τον περιμένει στα ιαματικά λουτρά του Κόκκινου Νερού στους πρόποδες του Κίσσαβου, όπου καλείται να βουτήξει σε μια φυσική κολυμβήθρα, με εξαιρετικά παγωμένο, ιαματικό νερό. Ο Ζερόμ περιηγείται στα μονοπάτια με ποδήλατο και μυείται στα μυστικά της τοξοβολίας.

Στο παραμυθένιο Μεταξοχώρι, ανακαλύπτει τη γοητεία των παλιών πέτρινων σπιτιών, μέσα από τη ματιά του πολιτικού μηχανικού Θοδωρή Σουλιώτη και τους μοναδικούς χειρόγραφους χάρτες, που δημιουργεί ο Χάρης Τζίκας.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται στην Τερψιθέα, έναν οικισμό της Λάρισας, όπου ο Ζερόμ μοιράζεται μια μέρα από την καθημερινότητα του Παναγιώτη Ζήση, αγρότη και κτηνοτρόφου, που αγαπά τα μπλουζ…

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Εβελίνα Πιπίδη, Ευανθία Τσακνή
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

Πηγή: ertnews.gr 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Δ. Λαρισαίων στην ανακοίνωση της Συμπαράταξης Λαρισαίων για τον απολογισμό στο Larissa Coffee Show
Επόμενο άρθροΑπίστευτη αμμοθύελλα στα Τρίκαλα – Σκοτείνιασε ο τόπος