Γίνε εθελοντής στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Λάρισας – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου προς το κοινωνικό όφελος. Η ιδέα του εθελοντισμού βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης βοήθειας σύμφωνα με την οποία ο κάθε άνθρωπος, προσφέρει τον εαυτό του  στην υπηρεσία του κάθε πάσχοντα συνανθρώπου.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) έχοντας στόχο την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών και της φύσης δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης των πολιτών για την άμεση πρόληψη και αντιμετώπιση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών. Για το λόγο αυτό εκπαιδεύει κάθε χρόνο πολίτες και εθελοντές με τη βοήθεια πιστοποιημένων εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ίδρυση της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Λάρισας, έχει πραγματοποιηθεί εδώ και 9 χρόνια στην πόλη μας, έχοντας ήδη στο ιστορικό της δράσεις, υγειονομικές καλύψεις και διασωστικές επεμβάσεις. Πρόκειται για μία εθελοντική ομάδα διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών που δρα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας (Αρ. Μητρώου 15/2016).

Στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Λάρισας μπορεί να γίνει μέλος κάθε πολίτης ηλικίας 18 έως 65 ετών, χωρίς να έχει κάποια γνώση ή εκπαίδευση πάνω στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η ομάδα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένα πεντάμηνο βασικό σχολείο, στο οποίο όλοι εκείνοι οι εθελοντές που γίνονται μέλη εκπαιδεύονται πάνω σε:

  • Α’ Βοήθειες
  • Ορεινή και Αστική Διάσωση
  • Υγρό στοιχείο
  • Αντιμετώπιση Καταστροφών
  • Απεγκλωβισμοί
  • Πυρόσβεση – Πυρασφάλεια
  • Τηλεπικοινωνίες

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ!!! Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας επικοινωνήστε μαζί μας!!!

Τηλέφωνο : 6907701400

Email: epomea.larissas@yahoo.gr

Facebook : Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας

Instagram: epomea_larissas

ΕΠΟΜΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάρλας & Λαζαρίδη (Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου)
413 36 Λάρισα

Προηγούμενο άρθροΝίκος Αποστολόπουλος για το GNTM – «Έχουν αυτό το τέρας, τη γυναίκα με το μούσι»
Επόμενο άρθροΓυμνός φοιτητής έκανε βόλτες στους δρόμους της Κοζάνης – Φώτο