Κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί αύριο στη Λάρισα

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στη Λάρισα, λόγω των πλημμυρισμένων περιοχών τόσο στον νομό όσο και μέσα στην πόλη.

Σε ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων αναφέρεται:

1. Όλοι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Λαρισαίων θα παραμείνουν κλειστοί αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

2. Η πληθώρα των εθελοντών που έχουν προσφερθεί να συνδράμουν στην προσπάθεια της πόλης για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η πόλη να προσέρχονται για καταγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων (Μανωλάκη 9-11).

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από αύριο μέχρι και την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023».

Προηγούμενο άρθροΑντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων -Τι προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Υπ. Υγείας
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Daniel: Μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο του θεσσαλικού κάμπου