Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου

ΦΩΤΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Το εξ’ αναβολής υπουργικό συμβούλιο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται για 4η φορά και έτσι από την 1η Απριλίου και όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα παίρνουν 830 ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται για 4η φορά, έτσι από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ το μήνα, μια αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα, το 2019 ήταν 650 ευρώ και έχει παρουσιάσει αύξηση 27%», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μόνιμα μέτρα που αφορούν εκατομμύρια νοικοκυριά που θα ισχύουν και μετά το πέρας της ακρίβειας. Η απόφαση είναι μελετημένη, χωρίς να θίγει αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα. Στηρίζει το εισόδημα χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Στόχος να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό».

«Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή γι αυτούς που την παρακολούθησαν έδωσε απαντήσεις», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός. «Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία ν ακούσουν την αλήθεια και να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας αλλά και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα είπε κατά της κυβέρνησης. Μίλησα από καρδιάς και σε τέτοιες στιγμές πρέπει να κυριαρχεί η ουσία και όχι οι εντυπώσεις και η φθηνή προπαγάνδα. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα για τις εκλογές. Μίλησαν αδίστακτα για νοθεία και αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα. Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Καθένας στον ρόλο του», τόνισε. Μας περιμένουν πολλές μάχες, είπε ακόμα και χρειάζονται ευρωβουλευτές με ενιαία εθνική φωνή. Στην κάλπη θα ζυγιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Όσον αφορά στην οικονομία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι: «Κουβαλάμε το βάρος μιας δεκαετούς κρίσης, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία αύξησης των εισοδημάτων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενισχύονται πλέον 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται θετικά και οι τριετίες που ξεπάγωσαν ύστερα από 12 χρόνια. Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στην μάχη της καθημερινότας, υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις, είδαμε παραδείγματα πχ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η μάχη είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Αυξάνουμε το δημόσιο πλούτο, ώστε σε αυτόν να έχουν μερίδιο όλοι. Αυτό το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δική του σημασία, με την ανακοινωση του νέου κατώτατου μισθού αλλά σηματοδοτεί και την αφετηρία ενόψει του συνεδρίου μας που θα γίνει το Σαββατοκύριακο της κρίσιμης αναμέτρησης ενόψει των ευρωεκλογών με σαφείς τους πολλούς φίλους και τους αρκετούς εχθρούς που θα έχουμε μπροστά μας».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΆγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες γυμνασίου (βίντεο)
Επόμενο άρθροΙσόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας