Λάρισα: 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ – Artfools

Ξεκινούν οι υποβολές για το 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας – Artfools, το οποίο διοργανώνεται κάθε  χρόνο, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 16 Ιουνίου 2024.

 Το θέμα για το φετινό Φεστιβάλ είναι «Κλιματική κρίση – προστατεύοντας το περιβάλλον» και οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν μια ταινία ή ένα ντοκιμαντέρ όπου μπορούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς για τα θέματα που τους απασχολούν και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις. Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης, ατομικά ή συλλογικά ή κατά σχολείο, με μία ή δύο ταινίες μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης, διάρκειας μέχρι 15 λεπτών.

Το θέμα επιλέχθηκε λόγω και των ακραίων καιρικών φαινομένων της προηγούμενης χρονιάς σε πολλές περιοχές της χώρας μας αλλά και γενικότερα στον κόσμο, ( Θεσσαλία,΄Εβρος, Εύβοια) και είναι ένα ερέθισμα για τη νεολαία να εκφράσει τους προβληματισμούς, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της για το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης.

Τις μαθητικές ταινίες θα αξιολογήσουν 3 άτομα της κριτικής επιτροπής, που έχουν κινηματογραφικές γνώσεις κι εμπειρία. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο. Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθεί και στη συνέχεια να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο e-mail:  artfools.mathitiko@gmail.com και η ταινία μπορεί να σταλεί είτε στο e-mail : artfools.mathitiko@gmail.com είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση : «Για το Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους», Μανιακίου 25, Τ.Κ. 41336, Λάρισα. (πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6989680706).

Προηγούμενο άρθροΛαρισαίοι που «έφυγαν» από τη ζωή
Επόμενο άρθροΛάρισα: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σήμερα στο Δ.Ω.Λ.