Λάρισα: Εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος Ι»

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται το πρώτο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος Ι», στον εκθεσιακό χώρο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, στη Λάρισα.

Η δημιουργική ομάδα του Πάρκου Καινοτομίας JOIST παρουσιάζει  στο κοινό το πρώτο μέρος της έκθεσης, που είναι αφιερωμένο στον τροχό και το γρανάζι. Πρόκειται για μια παραγωγή του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, σε συνεργασία με το Μουσείο Hρακλειδών και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Xiaomi και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Η έκθεση χωρίζεται σε τρία δωμάτια, όπου τα εκθέματα και οι ειδικές κατασκευές καλύπτουν ιστορικά 3.500 χρόνια. Στο πρώτο δωμάτιο οι επισκέπτες/ριες συναντούν το ολόγραμμα του Εανάτουμ από την πόλη Λαγκάς της Μεσοποταμίας, στο δεύτερο ένα τρισδιάστατο animation και μια κατασκευή που εξιστορούν την εξέλιξη του τροχού και του γραναζιού, και στο τρίτο τους/ις περιμένει το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με επεξηγηματικό βίντεο από το Μουσείο των Ηρακλειδών, καθώς και ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που συνδέει την τεχνολογία του τότε με το σήμερα.

Η έκθεση δομείται πάνω στην έννοια της εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας και πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ένα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον.

Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης πλαισιωμένη με επιμελημένες λίστες κοκτέιλ και μουσική.

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση:

https://joistpark.eu/ekdiloseis/ekthesi-apo-ton-troxo-stin-texniti-noimosyni/

Περισσότερες πληροφορίες:

Τόπος διεξαγωγής: JOIST Πάρκο Καινοτομίας, Βαλτετσίου & Τριπόλεως, Λάρισα

Email: info@joistpark.eu

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 234422

Προηγούμενο άρθροMasterChef: Μάχη απόψε στην κουζίνα με στόχο την τελική τετράδα
Επόμενο άρθροΛαρισαίοι που «έφυγαν» από τη ζωή