Λάρισα: Εργασίες από σήμερα σε νέο τμήμα της Ανθίμου Γαζή – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε νέο τμήμα της Ανθίμου Γαζή (Ηπείρου ως Λογιωτάτου) συνεχίζονται από σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού. Σε ισχύ τίθενται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Ηπείρου ως την οδό Λογιωτάτου, καθ΄όλο το 24ωρο, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Ανθίμου Γαζή, στο τμήμα από την οδό Ηπείρου έως την οδό Λογιωτάτου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων, σύμφωνα με το στάδιο Α14 της εγκεκριμένης μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (εργοταξιακού χαρακτήρα).

Για το λόγο αυτό θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Ηπείρου έως την οδό Λογιωτάτου) και στις δύο πλευρές της οδού, από σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιουλίου ως και την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στην περιοχή της ζώνης των έργων θα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία , λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στην δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων, από την οδό Ηπείρου προς την οδό Λογιωτάτου).

Ταυτόχρονα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες τόσο στο τμήμα από την οδό Γαληνού έως την οδό Κουμουνδούρου όσο και στο τμήμα από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0), με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Επόμενο άρθροΣτη Θεσσαλία έδωσε 1,2 εκατ. ευρώ το Τζόκερ