Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις φοιτητικές εστίες – Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες

Τα φίδια προκαλούν πανικό στις φοιτητικές εστίες στη Λάρισα, με φοιτητές και φοιτήτριες να μιλούν για αδιαφορία των υπευθύνων.

Γεμάτες από φίδια φαίνεται πως είναι οι φοιτητικές εστίες της Λάρισας σύμφωνα με τις καταγγελίες, που το τελευταίο διάστημα, διαδέχονται η μία την άλλη. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το τελευταίο συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου του 2024, όταν ένα φίδι μεγάλων διαστάσεων εμφανίστηκε προκαλώντας τον πανικό.

Φοιτητές κάλεσαν την Πυροσβεστική με το φίδι όμως να κρύβεται σε «τρύπα» του κτηρίου. Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως ενώ έχουν κάνει ενέργειες στη μέριμνα, δεν έχει γίνει το παραμικρό για την απομάκρυνση των ερπετών.

Στην Ελλάδα, τα περισσότερα δαγκώματα από φίδια σημειώνονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα σημαντικότερα προβλήματα να προκαλούνται από τις οχιές.

Στην Ελλάδα, από τα περίπου 70 είδη ερπετών που μπορεί να συναντήσει κανείς, μόνο 7 φέρουν δηλητήριο και είναι όλα τους είδη φιδιών. Τα 5 ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνιδών (Οχιές).

Πρώτο μέλημα μετά το δάγκωμα είναι να ακινητοποιηθεί το θύμα, για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος. Το ΕΚΑΒ συνιστά σε μια τέτοια περίπτωση, την όσο το δυνατόν γρηγορότερη μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο, για εκτίμηση της κατάστασης από γιατρούς.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Ήρθαν από την Αθήνα και «έσπασαν» στο ξύλο 39χρονο
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Μαζωνάκης έστειλε εξώδικο στην αδερφή του: «Μεγάλη ματαίωση να εμπιστεύεσαι αγαπημένους σου ανθρώπους»