Λάρισα: Ήθελε αρραβώνα στα 70 και το πλήρωσε ακριβά

Ένοχη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κρίθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου του 2023 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα μια 67χρονη σήμερα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη έχοντας ιδιοποιηθεί συνολικά 155.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ευκατάστατου συνταξιούχου δικηγόρου.

Δεν πρόλαβε να εκποιήσει επιπλέον χαρτοφυλάκιο (αμοιβαία κ.λπ.), η συνολική αξία εξαγοράς του οποίου ξεπερνούσε τα 160.000 ευρώ. Ρευστοποίηση που πάγωσε, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες συγγενικό πρόσωπο του 80χρονου δικηγόρου κοινοποίησε εξώδικο σε τραπεζικό διευθυντή, περί δικαστικής συμπαράστασης.

Ο ευκατάστατος, πλην άγαμος και άκληρος δικηγόρος, μέσω Γραφείου Γνωριμιών τον Μάρτιο του 2012 αναζητώντας «σύντροφο» γνώρισε την 56χρονη τότε κατηγορουμένη, άνεργη και κατά καιρούς απασχολούμενη ως αποκλειστική νοσοκόμα, με την οποία αρραβωνιάστηκε κιόλας, όπως αναφέρθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία.

Η σχέση πήρε άλλη τροπή όταν ο 80xpovos διαγνώστηκε στη συνέχεια με αγγειακού τύπου άνοια και τους συγγενείς να ανακινούν το θέμα με αφορμή «ανεξήγητες» κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, η κατηγορουμένη αρνήθηκε χθες όλες τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ο 80χρονος ήταν αυτός που της ζήτησε να τον συντροφεύσει για το υπόλοιπο του βίου του, ότι αποφάσιζε για τα χρήματα και πως η ίδια δεν γνώριζε τίποτα άλλο παρά μόνο για τα χρήματα που έλαβε για να αποπληρώσει τα νοσήλια.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κήρυξε ένοχη την κατηγορουμένη, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισή 4 ετών, μετατρέποντας την ποινή σε χρηματική προς 5 ευρώ. Το Δικαστήριο, με αφορμή και τη χαμηλή σύνταξη που λαμβάνει η κατηγορουμένη, έκανε δεκτό το αίτημα περί δοσοποίησης του ποσού που θα πρέπει πλέον να αποπληρώσει.

Πηγή: εφημερίδα ελευθερία

Προηγούμενο άρθροΣτη Λάρισα η περιοδεία για καριέρα στον τουρισμό “TOUR FOR TOUR 2023” – 11/02/23 Grecotel Larissa Imperial
Επόμενο άρθροΛάρισα: Αφαίρεσαν φυτά από παρτέρια στην οδό Ιουστινιανού – Φώτο