Λευτέρης Αυγενάκης: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά την χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ: «Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Η διαγραφή από τη ΝΔ ήρθε μετά την καταγγελία αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί και να υβρίζει υπάλληλο του αεροδρομίου. Κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά σύμφωνα με πληροφορίες αναχώρησε εκνευρισμένος. Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη Βουλή.

Δεν παραδίδει την έδρα

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού αλλά δεν παραδίδει την έδρα.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Συνελήφθη για 12 πυρκαγιές
Επόμενο άρθροΛαρισαίοι που «έφυγαν» από τη ζωή