Μαγνησία: Μία νεκρή από σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας – Εισαγγελική παρέμβαση για το μολυσμένο νερό

Μία γυναίκα, που εισήχθη χθες το απόγευμα με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/6), σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχει η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως μεταδίδει ο Ταχυδρόμος.

Αναλυτικά, η διοίκηση παρέχει ενημέρωση για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα 34 ασθενείς έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Απ’ αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στην παιδιατρική κλινική και πέντε ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα, νοσηλεύονται οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικες, οι δύο στην Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας, εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης, ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική, έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα, ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το gegonota.news, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για την μόλυνση του νερού σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, που προκάλεσε μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον πληθυσμό.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ.

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ ο δήμαρχος κ. Νασίκας δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, όπου μοιράζονται νερά στον πληθυσμό. Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα και συνέντευξη Τύπου θα δώσει για το θέμα και ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ύστερα από ενημέρωση του ΕΟΔΥ για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο κέντρο υγείας Βελεστίνου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στις 31 Μαΐου, διενήργησε την ίδια ημέρα, δειγματοληψίες πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και από την κεντρική υδατοδεξαμενή Ριζομύλου – Στεφανοβικείου.

Τα δείγματα στάλθηκαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στη Λάρισα απ’ όπου σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πηγή: enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΠίσω στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πλούσιες δράσεις για μαθητές στην κοίτη του Πηνειού