Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου για την 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τον Ελληνισμό, ως ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο απελευθερωτικός αγώνας αποτίναξης της οθωμανικής σκλαβιάς, είναι παντοτινά ορόσημα στην πορεία του Ελληνισμού.

Η διπλή αυτή γιορτή του γένους μας, αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό, στις σύγχρονες και ιδιαίτερα σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά στην ιστορική της πορεία και μπορεί να κοιτά το αύριο με αισιοδοξία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ειρήνη. Χωρίς τους διχασμούς που έχουμε πληρώσει ακριβά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα, τις μεγάλες και συνεχείς κρίσεις.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά.

Ας τιμήσουμε λοιπόν όσους αγωνίσθηκαν για την ελευθερία και ας ξαναβρούμε την εθνική μας αυτογνωσία, ώστε όλοι μαζί, με οδηγό τις προαιώνιες αξίες του λαού μας, να πορευτούμε με πιο σταθερά βήματα σε ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.

Προηγούμενο άρθρο25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Λάρισας
Επόμενο άρθροΟ Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση στο Μόντρεαλ για την 25η Μαρτίου