Πανελλαδικές: Πτώση βάσεων στις δημοφιλείς σχολές – Κάτω από 18.000 μόρια η Ιατρική

Άπιαστο όνειρο όπως φαίνεται θα είναι φέτος το άριστα για όσους παλεύουν για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, θα υπάρξει πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Ακόμη και η ιατρική που κρατούσε ψηλά τον πήχη των βαθμολογιών, φέτος αναμένεται να παρουσιάσει πτώση και να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια.

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες για μια θέση στα Πανεπιστήμια

Νέοι και νέες αγωνίστηκαν και φέτος για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας. Με τη διαφορά ότι πάλεψαν και με τον καύσωνα τις τελευταίες μέρες.

Όπως δήλωσε στο Star ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης, «η αιτία της πτώσης στις βάσεις είναι το μάθημα της Έκθεσης που πιέζει οριζόντια όλους τους υποψηφίους των Λυκείων».

Δεν ήταν όμως το μοναδικό μάθημα που δυσκόλεψε φέτος τους μαθητές στις Πανελλήνιες, καθώς όπως δήλωσε υποψήφια στο Star, «στην Ιστορία ήταν πιο δύσκολα τα θέματα», ενώ η Φυσική αναμένεται να ρίξει τις βάσεις και στις Πολυτεχνικές Σχολές και στις Σχολές Υγείας (2ο και 3ο Πεδίο).

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση από την ομάδα του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Χόριππος
Επόμενο άρθροΦλόριντα: 19χρονος Έλληνας σκότωσε τους γονείς του μέσα στο σπίτι τους