ΠΑΣΟΚ: Εκλογικός στόχος οι νέοι και οι αναποφάσιστοι – Η στρατηγική Ανδρουλάκη απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα 

Με αρχή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης χαράζει την στρατηγική του εν όψει των εκλογών τόσο απέναντι σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα όσο και στις «εκλογικές δεξαμενές». 

Ανακουφισμένοι αλλά και εγρήγορση

Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ανακουφισμένοι από τις δημοσκοπήσεις, γιατί από τη μία παρουσιάζεται μία σταθερότητα, από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι τα ποσοστά αυτά μπορεί να αυξηθούν. Όπως σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος στο topontiki.gr «το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο ανεβάζει τα ποσοστά του δημοσκοπικά σε σχέση με το 2019».

«Στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα είμαστε από την πλευρά των νικητών», προσθέτει. Για το λόγο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητάει συνεχή εγρήγορση από τα στελέχη του με τον ίδιο να κάνει περιοδείες, ομιλίες αλλά και προγραμματικές εκδηλώσεις όπως αυτή που έκανε πρόσφατα για το κόστος ζωής.

Νέο άνοιγμα στους νέους 

Το σίγουρο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως για να αναπτύξουν αυτήν την νέα δυναμική πρέπει να κάνουν ένα άνοιγμα στους νέους. Αυτό αποτυπώνεται και από την ακτινογραφία των Τομεαρχών του κόμματος που ως επί το πλείστον πρόκειται για νέα ηλικιακά στελέχη και δίνουν ένα νέο αέρα στο κόμμα. Γι’ αυτό το λόγο θα τρέξει το επόμενο διάστημα και καμπάνια για την προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων αλλά και την συμμετοχή τους στις εκλογές. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ατού για την επιστροφή των νέων – ηλικιακά ψηφοφόρων – στο κόμμα είναι ο αρχηγός τους Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος όπως τονίζουν έχει χτίσει μία «νέα σχέση εμπιστοσύνης».

«Κλειδί» οι αναποφάσιστοι 

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεχνούν ποτέ το ενδιαφέρον τους για το κεντροαριστερό ακροατήριο, ωστόσο βλέπουν στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και την «γκρίζα ζώνη», γι’ αυτό το κοινό άλλωστε έγιναν και πολλές πολιτικές κινήσεις:

  • Η εκδήλωση για το κόστος ζωής
  • Η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • οι προτάσεις για τα μέτρα στις τράπεζες
  • Οι θέσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

Οι παραπάνω κινήσεις έχουν μεγάλη αποδοχή στους αναποφάσιστους. Στις έρευνες που οι πολίτες βρίσκονται στην Αδιευκρίνιστη Ψήφο φαίνεται να συμφωνούν με τις προτάσεις που καταθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ποσοστό 60%. Ενώ σε ποσοστό 70% συμφωνούν με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστεροί-Κεντροαριστεροί.

Όσον αφορά την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα: «Δεν ήρθαμε στα πράγματα για να τα βρούμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Ήρθαμε στα πράγματα για να αναγεννήσουμε την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήρθαμε στα πράγματα για να αγωνιστούμε ως νέα γενιά της δημοκρατικής παράταξης προκειμένου να μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επιβάλουμε τις αξίες μας ως κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Και όχι τα παζάρια κάτω από το τραπέζι». 

Πηγή: topontiki.gr

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας από τον Άρειο Πάγο: «Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια»
Επόμενο άρθροΝοσοκομεία: «Στενάζουν» τα παιδιατρικά – Συρροή παιδιών με γρίπη και πολύωρες αναμονές