Πότε θα μπορούσε να «αναστηθεί» ένας κατεψυγμένος άνθρωπος

Μετά την αναβίωση μικρών πλασμάτων που ήταν παγωμένα για 46.000 χρόνια, προκύπτει το ερώτημα για το πότε θα είναι εφικτό αυτό να γίνει και για τους ανθρώπους. Ειδικός της κρυογονικής θεωρεί πως αυτό ίσως και να είναι πιθανό σε πολλά χρόνια από τώρα.

«Δεν νομίζω ότι ο ανθρώπινος μεταβολισμός μπορεί να αναδιαρθρωθεί ριζικά έτσι ώστε να πάμε και εμείς στην αναβίωση όπως τα ζώα. Είναι πιθανώς πιο εύκολο να δημιουργηθούν νέα, τεχνητά σώματα» είπε η Valeriya Udalova.

Σύμφωνα με τη Newyorkpost εκτός από τα σκουλήκια, τα βατράχια και η πεσκαντρίτσα της Σιβηρίας είναι ικανά να αναβιώσουν από τον πάγο. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ενώ η διαδικασία ψύξης μπορεί να γίνει μόνο σε ανθρώπους που είναι νομικά νεκροί.

Για να είναι εφικτό να «αναστηθούν» οι άνθρωποι, θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στην ιατρική καθώς και στη μηχανική ιστών, κάτι που η ειδικός πιστεύει ότι θα μπορούσε να συμβεί σε 50-70 χρόνια.

Η ειδικός σημείωσε πως η διαδικασία θα μπορούσε να είναι μια «εναλλακτική λύση στον θάνατο». Διευκρινίζοντας ότι: «ασθενείς με θανατηφόρες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, θα μπορούσαν να επιλέξουν να τοποθετηθούν σε κρυόσταση μέχρι να ανακαλυφθεί μια θεραπεία».

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νεκρός 39χρονος σε τροχαίο
Επόμενο άρθροΧάιντι Κλουμ: Εμφανίστηκε στο grand prix της F1 φορώντας μόνο το σακάκι της