Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού: Τι λέει η επιστήμη για τον μεγαλύτερο εφιάλτη κάθε γονιού

Σύνδρομο ξεχασμένου μωρού: Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μωρού μόλις 5,5 μηνών στην Άρτα, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο ο πατέρας του όταν πήγε για δουλειά.

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι ένας γονιός ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο, μένουμε άφωνοι – πολύ παραπάνω στην περίπτωση που αυτό δεν είναι για πέντε λεπτά, αλλά για ώρες ολόκληρες.

Η αδιανόητη τραγωδία στην Άρτα έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν πώς γίνεται ένας γονιός απλά να ξεχάσει το παίδι του στο αυτοκίνητο.

Η επιστήμη όμως φαίνεται πως έχει αναγνωρίσει ένα σύνδρομο που σχετίζεται με τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει να κάνει με το αν ο γονιός είναι καλός ή κακός αλλά με τη στιγμιαία απώλεια μνήμης.

Τι είναι το σύνδρομο ξεχασμένου μωρού

O David Diamond, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της νότιας Φλόριντα είναι εξειδικευμένος στη γνωστική νευροεπιστήμη και μελετά για περισσότερο από 15 χρόνια το ρόλο που παίζει η μνήμη σε διάφορες τραγωδίες και ειδικά όταν οι γονείς ξεχνούν ένα παιδί στο πίσω κάθισμα. Σύμφωνα με την έρευνα του, το καθημερινό άγχος είναι αυτό που πυροδοτεί την «προσωρινή αμνησία» των γονιών κι όχι η αμέλεια – τουλάχιστον όχι πάντα.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Προηγούμενο άρθροΠάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Με έξι κουμπάρους και πάνω από 300 καλεσμένους ο γάμος τους
Επόμενο άρθροΒίντεο και φωνητικές κλήσεις μέσω Twitter προανήγγειλε ο Έλον Μασκ