Συνεργασία Δ. Λαρισαίων και αθλητικών σωματείων, ομάδων και φορέων με προσφορά 750 θέσεων άθλησης

Η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και  η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και φορείς της πόλεις ανακοινώνει ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την δωρεάν ένταξη παιδιών στα προγράμματά τους σε κλειστά γυμναστήρια, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας και στα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης μας. Τα προγράμματα συμπεριλαμβάνουν μαθήματα κολύμβησης, μπάσκετ, βόλλευ, χαντμπολ κλπ.

Οι 750 θέσεις για τα διάφορα αθλήματα παιδιών και νέων, καθώς και χορού για ενήλικες είναι μια πολύτιμη συνεισφορά των φορέων της πόλης για τη στήριξη οικογενειών των κοινωνικών δομών τους δήμου μας σε μια περίοδο πολύπλευρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης. Είναι μια πρωτοβουλία που παίρνει χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για πρώτη φορά μετά από τη συμφωνία Δήμου και φορέων της πόλης για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι πάντα αρωγός και στηρίζει κατά προτεραιότητα το πνεύμα του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Συνεργασίας και του Αλληλοσεβασμού. Οι Σχολικοί Χώροι του Δήμου και ειδικότερα τα Σχολικά Γυμναστήρια, τα αμφιθέατρα και οι αίθουσες εκδηλώσεων είναι χώροι που προάγουν τον ομαδικό – λαϊκό αθλητισμό όλων των ηλικιών, την υποστήριξη και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού όλων των βαθμίδων, την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού, τις ψυχαγωγικές και επιστημονικές εκδηλώσεις Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού Επιπέδων και φορέων Τοπικού χαρακτήρα. Στηρίζουν ειδικές κοινωνικές ομάδες (Ρομά, Αμέα, μετανάστες, πολίτες με οικονομική αδυναμία, κλπ.), με προγράμματα Κοινωνικού Αθλητισμού.

Η προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Πόλης που Μαθαίνει και έρχεται να ακολουθήσει και άλλες αντίστοιχες συνεργασίες, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη συνεργασία Δήμου και ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών  και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες άθλησης για όλους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει τη Δευτέρα 12-12-2022  και θα ολοκληρωθεί  την Παρασκευή 23/12/2022.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με έναν  από τους εξής τρόπους:

  1. ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου : www.larissa.gov.gr ⟶ Μενού e-Υπηρεσίες ⟶ Διεύθυνση Παιδείας – Αιτήσεις ένταξης παιδιών – ενηλίκων σε Προγράμματα Άθλησης

(https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/d-paideias-aithseis)

  1. με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 8:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ.,  στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικο-νόμων 8Α, 3ος όροφος)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  1. Οικονομικά κριτήρια
  2. Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, μετά από εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της  Δ/νσης Παιδείας, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).
  2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2021.
  3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2021.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  5. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.α.)

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 680205 και 2410680223 και στο e- mail:  dops@larissa.gov.gr

Προηγούμενο άρθροΘάνος Καλλίρης: «Έτσι τα έφτιαξα με τη Ναταλία Γερμανού»
Επόμενο άρθροΛάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε ανήλικο αγόρι