Τέμπη: Νέα προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο σταθμάρχες

Προθεσμία για να απολογηθούν από την επόμενη εβδομάδα πήραν οι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μετά την παρουσία τους σήμερα Παρασκευή (24.3.2023) ενώπιον του ανακριτή.

Πρόκειται για τους σταθμάρχες που είχαν βάρδια πριν από τον 59χρονο, ο οποίος δούλευε στο σταθμαρχείο του Σ.Σ. Λάρισας το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου με την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, προθεσμία έλαβε για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο συμβασιούχος σταθμάρχης ενώ ο πιο έμπειρος από τους τρεις θα απολογηθεί την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνται για κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών από το οποίο επήλθε θάνατος και για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έτη έως και ισόβια κάθειρξη και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπειρος σταθμάρχης αναμένεται να επικαλεστεί ότι η αναχώρηση του Intercity 62 έγινε μετά τις 23:00 ενώ ο συμβασιούχος αναμένεται να υποστηρίξει ότι εργαζόταν οκτάωρο, στην απολογία τους.

Προηγούμενο άρθρο40 προσλήψεις από τον Δήμο Λαρισαίων – Πίνακας
Επόμενο άρθρο10χρονος πυροβόλησε τη 12χρονη αδερφή του – Έπαιζαν με καραμπίνα και εκπυρσοκρότησε