Το τεράστιο ποσό που έχαναν ανά λεπτό Facebook και Instagram από το χθεσινό μπλάκαουτ

Μεγάλα προβλήματα παρατηρήθηκαν στη λειτουργία των εφαρμογών της Meta, με το Facebook, το Instagram και το Messenger να αντιμετωπίζουν παγκόσμιο μπλακάουτ και τους χρήστες να μην έχουν καν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε υπήρξε πρόβλημα και εσωτερικά στη λειτουργία των συστημάτων της εταιρείας.

Το Downdetector, μια υπηρεσία που παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, εμφανίζει πάνω από 150.000 αναφορές αποτυχίας του Facebook. Άλλες 26.000 αναφορές δείχνουν ότι το Instagram αποκόπηκε τη στιγμή της γραφής.

Το χθεσινό πρόβλημα στα διάσημα social media αναμένεται να κοστίσει στο Meta του Mark Zuckerberg ένα εντυπωσιακό ποσό κάθε λεπτό.

Το Facebook, το Instagram και το WhatsApp κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2021. Όπως αναφέρει το indy100, εκείνη την εποχή, ο YouTuber και podcaster Chris Williamson έκανε την ακόλουθη ερώτηση σχετικά με τα κέρδη της πλατφόρμας: «Μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα χρήματα θα χάνει το Facebook ανά λεπτό ενώ όλα οι ιστότοποι είναι εκτός λειτουργίας;»

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο λογαριασμός Twitter @whatdope έκανε την παρακάτω εκτίμηση:

«Τα έσοδα από διαφημίσεις του περασμένου έτους (για τους ιστότοπους του Facebook) ήταν 84,2 δισ. δολάρια. Έτσι, για κάθε λεπτό που πέφτει, χάνουν περίπου 160.000 δολάρια. Ή, 2.670 δολάρια ανά δευτερόλεπτο».

To Fortune εκτίμησε επίσης ότι, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει στο διαδίκτυο, το Facebook θα είχε χάσει περίπου 99,75 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ο ιστότοπος βασίστηκε στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του Facebook, τα οποία σημείωσαν έσοδα 29,08 δισ. δολαρίων σε μια περίοδο 91 ημερών. Αυτό μεταφράζεται σε 319,6 εκατ. δολάρια την ημέρα ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα. Το Facebook παρουσίασε επίσης μια σημαντική διακοπή 14 ωρών το 2019 που κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με μια μελέτη της Gartner το 2014, το «μέσο κόστος διακοπής λειτουργίας είναι 5.600 δολάρια ανά λεπτό».

Πηγή: insider.gr

Προηγούμενο άρθροSurvivor: Την έστειλαν στον τάκο σώζοντας τη Μαρία Αντωνά
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα