Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο των «εξαφανίσεων»

Τρίγωνο των Βερμούδων | Shutterstock

Μπορεί οι αστικοί μύθοι να αποδίδουν την εξαφάνιση πολλών αεροσκαφών και πλοίων στο Τρίγωνο των Βερμούδων σε παραφυσική δραστηριότητα ή ακόμα και σε εξωγήινους, όμως, ένας Αυστραλός επιστήμονας, ο Karl Kruszelnicki δείχνει να έχει αντίθετη άποψη, αποδίδοντας όλα τα καταγεγραμμένα γεγονότα σε πιθανότητες.

Μάλιστα, της ίδιας άποψης είναι και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration).

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα στο Τρίγωνο των Βερμούδων απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη, πολυταξιδεμένη περιοχή του ωκεανού», είχε τονίσει από πλευράς της η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ το 2010, ενώ το ίδιο επισημαίνει και ο Kruszelnicki ήδη από το 2017, τονίζοντας ότι «οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».

Εξήγησε δε ότι «σε ποσοστιαία βάση ο αριθμός των πλοίων και των αεροπλάνων που χάνονται στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος με οποιοδήποτε άλλο σημείο στον κόσμο», μια άποψη που έχουν διατυπώσει οι Lloyd’s του Λονδίνου ήδη από τη δεκαετία του ’70, αλλά και η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, οι βίαιες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες αρκούν για να εξηγηθούν οι περισσότερες εξαφανίσεις, σε συνδυασμό με τον αριθμό των νησιών της Καραϊβικής, αλλά και τη δημιουργία ισχυρού μαγνητικού πεδίου που όλα μαζί μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση στους κυβερνήτες και να καταστήσουν την πλοήγηση εκεί μια περιπέτεια, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας «ανθρώπινο λάθος».

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο άρθροΓιορτή της Μητέρας: Με αυτή τη φωτογραφία ευχήθηκε στην Ελένη Μενεγάκη ο Άγγελος Λάτσιος
Επόμενο άρθροΜπρίτανι Μέρφι: Ο μυστηριώδης θάνατος της ηθοποιού και οι θεωρίες συνωμοσίας