Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξημέρωσε κι ακόμη περιμένουν για να αποτίσουν φόρο τιμής – Ουρά 16 χιλιομέτρων

Όλη τη νύχτα, στωικά, χιλιάδες Βρετανοί, περίμεναν υπομονετικά για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η σορός της γυναίκας που βρισκόταν στο θρόνο της Βρετανίας επί 70 χρόνια, έχει τεθεί από χθες σε λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ.

Το πρώτο φως της ημέρας στο Λονδίνο βρήκε τους πιστούς υπηκόους της βασίλισσας Ελισάβετ να περιμένουν ακόμη στην ουρά, που φτάνει τα 16 χιλιόμετρα, για να μπουν στην αίθουσα όπου βρίσκεται το φέρετρο για να πουν το τελευταίο αντίο στη μονάρχη της Βρετανίας.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το Σάββατο.

Δείτε live

Στιγμές συγκίνησης

Όλη τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν δίπλα από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο.

Οι πολίτες – εμφανώς συγκινημένοι – έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού και τα μάτια ορισμένων ήταν πρησμένα από το κλάμα. Άγρυπνοι φρουροί οι φύλακες του Πύργου του Λονδίνου (ευρέως γνωστοί ως Beefeaters) και οι στρατιώτες που εναλλάσσονται ανά λίγες ώρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε το παζάρι στα Τρίκαλα: Εντυπωσιακές εικόνες και video drone
Επόμενο άρθροΕιρήνη Παπά: Το αφιέρωμα της Finos Film στην ηθοποιό