Λάρισα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα 25η Μαρτίου

Φώτο αρχείου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, με κορύφωσή τους την καθιερωμένη παρέλαση σήμερα Σάββατο (11.30 π.μ.).

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

07:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση σημαίας.

10:30 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Δέσποινα Πατσιατζή, εκπαιδευτικό ΠΕ01 θεολόγο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

11:30 π.μ.: Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών και μαθητριών, προσκόπων, οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Σούρας κατά Έλενας Παπαρίζου: «Κάτι σαύρες, τρίτα ξαδέλφια του ιγκουάνα, γεννιούνται άφυλα»
Επόμενο άρθροΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 25 Μαρτίου